Referenser

Skallebergs handelsträdgård

Skalleberg handelsträdgård är en blomgrossist i Stockholm. För att värma sina växthus på 7000 m² använde Skalleberg en äldre oljepanna. För att minska påverkan på miljön och minska kostnaderna valde Skalleberg handelsträdgård att investera i en mobil panncentral på 560 kW från Pelltec.

Rex maskinfinansiering

Bolaget äger flertalet fastigheter och har valt att konvertera bort oljepannor och fjärrvärme till pelletspannor ifrån Pelltec AB för att minska sina uppvärmningskostnader. Lyssna på Per Hyckenberg tala om sina erfarenheter i filmen.

Mobila panncentraler

Handesträdgård byter till pellets

Handelsträdgård på Ekerö valde att installera en panncentral på 450 kW för pelletseldning från Pelltec AB för att konvertera bort en oljepanna. Pelltec AB ansvarade för tillverkning och driftsättning av panncentralen samt även omfattande ombyggnationer och optimeringar av rördragningen i växthuset.

Mobil varmluftspanna pellets

Plantskola beställer 54 nya varmluftscentraler med pellets

Skogsplantskola som valde att byta ut befintliga oljepannor till nya pelletseldade varmluftspannor i container  med tillhörande silo från Pelltec AB. 54 st pannor i effekterna 240 – 490 kW. Pelltec AB ansvarade för tillverkning, montage och driftsättning av alla pannor. Skogsplantskolan ordnade själva med fundament och elinstallation.

Spannmålsodlare värmer tork och byggnader med flispanna

Spannmålsodlare valde att installera en vattenburen panncentral 580 kW för fliseldning för att konvertera bort en oljepanna. Pannan värmer både tork och olika byggnader på gården via ett kulvertnät.

Pelletspanna 180kW

Panncentral med pellets istället för värmepumpar

Hästgård på Ekerö valde att installera en panncentral 180 kW för pelletseldning från Pelltec AB. Panncentralen ersätter värmepumpar som inte räcker till vintertid.

Varmluftspanna till spannmålstork

1100kW varmluftspanna till ny spannmålstork

Spannmålsodlare valde en pelletseldad varmluftspanna 1100 kW ifrån Pelltec AB till sin nya tork

PtRental - uthyrning av byggvärme

Uthyrning av byggvärme med pellets

Snabb och enkel lösning för att få värme under byggtiden.

Anslutning byggvärme
Byggvärme 450kW pellets
X